zaterdag 15 mei 2021 Wandeling Boelekeerlspad bij Zelhem

We gaan een wandeling in de buurt van Zelhem en Halle maken langs een gemarkeerd pad met de intrigerende naam Boelekeerlspad. De Boelekeerl was vroeger het schrikbeeld van de jeugd, die bang werd gemaakt voor ‘disse keerl’. De man was onzichtbaar, hield zich op in watergaten en het was als kind beter om dit kwaadaardig schepsel niet te ontmoeten.
Fotos: Marchien van Looij: resp. Teer guichelheil, draadgentiaan en stijve moerasweegbree (Komen nog)
De wandeling is botanisch zeer interessant. Hij loopt door een natuurgebied, dat mede is ontstaan door afgra-ving van landbouwgebied. Er is veel kalkrijke kwel, waardoor een bijzondere vegetatie is ontstaan. Het tracé loopt over de gronden van een tiental particuliere eigenaren, Staatsbosbeheer en Waterschap. Oorspronkelijk is de route 6 km lang, maar zo interessant dat je met een verkorting nog uren op pad kunt zijn.

Datum & tijd
za 15 mei 2021 om 11:00
Vertrekplaats

We verzamelen om 11 uur op de parkeerplaats van het Boelekeerlspad aan de Jolinkdijk vlak bij de kruising met de Nijmansdijk in Zelhem.
Met het openbaar vervoer: Bus 23 Arriva van Doetinchem station (richting Ruurlo) naar Zelhem halte Stikken-weg. Dan nog ongeveer 40 minuten (2,7 km) lopen. Ook is overleg mogelijk om je van een treinstation te halen.