Wandeling Arnhem(Park Sonsbeek, Park Zypendaal, Sint Jansbeek)

Park Sonsbeek is ontstaan uit landgoed Sonsbeek en nu een prachtige plek in de stad waar je kunt genieten van de natuur.

Het park is redelijk groot en aangelegd in de Engelse stijl. Je kunt er heerlijk wandelen. De hoogteverschillen in het park maken het gebied ook nog eens bijzonder; deze hoogteverschillen zijn ontstaan door de ijstijd. Er zijn ook nog een paar prachtige watervallen.

Via Park Sonsbeek lopen we door naar Park Zypendaal. In het midden van dit landgoed ligt Huis Zypendaal, eveneens omringd door een parktuin in de Engelse landschapsstijl.

Het park is glooiend en bosrijk met naald- en loofbomen en in het noorden weilanden. In het park ontspringt de Sint Jansbeek die in het park een aantal plekken vijvers voedt.

Met onze wandeling volgen we een gedeelte van de Sint Jansbeekwandeling.

De totale wandeling is ongeveer 5 km. Na afloop kunnen we gezamenlijk ergens iets eten.

Aanmelden voor 1 maart 2024 via email bij Annie. Voor het adres zie de convo (vermeld je ook even of je wel of niet mee wilt eten ivm reserveren?)

Alleen voor leden van de Kampeergroep van de KNNV. Leden van KNNV of IVN en niet lid van de Kampeergroep van de KNNV, kunnen overleggen met de voorzitter (voorzitter@kampeergroep.knnv.nl) over deelname.

za 9 maart 2024 van 11:00 tot 17:00

Centraal Station Arnhem/Sonsbeekzijde