Gewijzigd naar zaterdag 26 februari 2022 Arboreta Wageningen

Wageningen kent drie arboreta: De Dreijen, Belmonte en Oostereng. Ieder met hun eigen karakter. Twee van deze arboreta gaan we nu bezoeken. De Dreijen en Belmonte. Arboretum Oostereng is het bos-arboretum dat aan de Keijenbergseweg ligt in het bosgebied van Oostereng, wat verder weg van de andere twee.

Na de Tweede Wereldoorlog werd De Dreijen de botanische tuin van de – toenmalige- Landbouwhogeschool Wageningen (WUR), in de jaren 50 werd het landgoed Belmonte door WUR aangekocht voor uitbreiding van het arboretum. Inmiddels zijn beide arboreta in particulier onderhoud: De Dreijen bij de Stichting Utopia, en is inmiddels ook de beeldentuin van Het Depot geworden. Belmonte is nu in onderhoud bij de Stichting Arboretum Belmonte.

Kijk op de resp. websites voor meer informatie:
https://www.hetdepot.nl/nl/Arboreta/Algemene-informatie en
https://belmontearboretum.nl/.

De Dreijen is het oude arboretum met de mooie oude bomen: mammoetboom, zakdoekjesboom en de prachtige bloemen. Belmonte is meer een wandeltuin, met een rhodondendron hoek, een rozentuin en de in februari schitterende hamamelissen. Belmonte heeft ook het ‘mooiste uitzicht van Nederland’;
van bovenop de stuwwal over de Nederrijn de Betuwe in.

Startpunt van de wandeling is om 10:30 uur op de Stadsbrink, busstation Wageningen. Achter het busstation – op het Olympiaplein is – betaald- parkeergelegenheid. Aan het eind van de wandeling kunnen we desgewenst in hotel de Wageningse Berg nog iets nuttigen.
Opgeven uiterlijk 1 februari per email bij Marianne.
Niet leden kunnen zich opgeven bij voorzitter@kampeergroep.knnv.nl

Datum & tijd
za 26 februari 2022 om 10:30
Vertrekplaats

Stadsbrink, busstation