Wie zijn wij en wat doen wij

De Kampeergroep, kortweg KG, is op 3 maart 1950 bedacht. Deze vorm is al 71 jaar een succes gebleken want de KG is nog steeds springlevend.

tentjes Olburgen
tentjes Olburgen

Wij kamperen het liefst op kleinschalige terreintjes met eenvoudige accommodatie: bijv. een “natuurkampeerterrein” of een SVR-camping bij een boer. In sommige gevallen kan door diegenen die dat wensen ook gebruik gemaakt worden van een vast onderkomen, zoals een huisje op het terrein, of bij een “Vrienden op de fiets” adres in de buurt. Vooral in het voor en naseizoen wordt wel eens, i.v.m. de lagere temperaturen, voor een vast onderkomen gekozen. Op het kampeerterrein zorgt ieder in principe voor de eigen maaltijden, maar er kan natuurlijk onderling afgesproken worden om samen te eten.

Tijdens de weekeinden wordt voornamelijk gewandeld en gefietst. Voor verderaf gelegen excursiedoelen wordt de auto wel eens ingeschakeld; degenen die met openbaar vervoer gekomen zijn, rijden dan met anderen mee. Vaak is er een dagtocht en dan is het raadzaam om drinken en een lunchpakket mee te nemen, omdat niet altijd een horecagelegenheid wordt opgezocht. 

Tijdens de excursies wordt niet alleen aandacht besteed aan al wat leeft, maar ook aan geologie en (cultuur)landschap. De een weet dit en de ander weet dat en zo komen we samen heel ver. We bespreken alles zoveel mogelijk en helpen elkaar in het ontdekken van wat er om ons heen te vinden en te ervaren is. En komen wij er overdag niet uit dan kan er ’s avonds nog verder worden gespeurd. 

Dette Vethaak foto A. v Veen