Verslag herfstkamp Hallse Hull 29,30 sept en 1 okt 2023

Nadat op de donderdagavond vier bosuilen voor een geweldig spektakel van geluiden zorgden, begon op de vrijdagmiddag de eerste excursie van dit weekend. De reis ging per fiets naar landgoed Leusveld, waar we al 30 soorten paddenstoelen waargenomen hebben, waaronder paddenstoelen met namen als: breedplaatstreephoed, gewoon donsvoetje en ook nog een hooilandwasplaat.

‘s Avonds genoten we van de aanwezigheid van twee rosse vleermuizen en toen die vertrokken waren staken we in de vuurkorf een lekker kampvuurtje aan.

Zaterdag ging de reis naar landgoed voorstónden, waar goede paddenstoelenberichten vandaan kwamen (hoera voor waarneming.nl). Hier hebben we de hele dag doorgebracht bij onder andere plooivoetstuifzwammen en het sparrenveertje (heel bijzonder). De teller stond aan het einde van de dag op vijfenveertig soorten. Na het eten in Eerbeek doken we allemaal vroeg onze tent in na een prachtige dag.

Zondag naar de Empese en Tondese heide. Hier wat minder soorten paddenstoelen (15) maar de braakrussula, de berkenboleet, de bruine ringboleet, de panteramaniet en als laatste de prachtvlamhoed mogen niet onvermeld blijven.

Het weer was vrijdag eerst regenachtig, maar het knapte al snel op en de zaterdag en zondag waren prachtige dagen, waarbij op zondag de thermometer de 20 graden oversteeg en dat voor oktober.